Rabda Marokkaanse Olijven


olijven
olijven

Marokkaanse olijven zijn bijzonder van smaak. Bepaalde olijven zijn uitermate geschikt als smaakmaker in de tajine. Gerechten krijgen dan de typische smaak van zongerijpte olijven. Het marineren van olijven, bijvoorbeeld in ‘harissa’ zorgt voor sappige pikante olijven.

In ons Rabda assortiment Marokkaanse olijven bieden we vier varianten, waarbij de varianten met pit authentieke smaakmakers zijn tajinegerechten. De gemarineerde olijven zonder pit zijn heerlijk als snack.

Olijven Barbecue met pit ( groen en paarse olijven)
Zeer geschikt als aperitief of bij lunch of vlees gerechten. Wordt vaak gebruikt bij vlees gerechten als garnituur in de Tajine. Heeft een typische maak en leent zich goed voor een warme bereiding waardoor de combinatie met vlees zeer smaakvol is.

Olijven Pikant met pit

Zeer geschikt als aperitief of bij zowel vlees als visgerecht. Hoofdzakelijk met lunch. In het noorden van Marokko vaak toegepast bij vis gerechten vanwege de pikante smaak.

Olijven Zwart in zout ingelegd ( Olives Facon Grécque)
Deze zijn onmisbaar bij een Marokkaanse ontbijt (Ftur) of 4-uurtje (Merinda).Mijn moeder Yamna heeft ons geleerd de zwarte olijven altijd te leggen in olijfolie. Hierdoor wordt de zoute smaak verzacht en extra op smaak gebracht.Zwarte olijven en olijfolie in combinatie met mint thee, Marokkaanse geroosterde volkoren brood met witte kaas en een beetje honing. Een traditioneel, simpel en gezond ontbijt om de dag met een goede basis te beginnen.

Tijdens het 4 –uurtje zijn tot op heden deze olijven onmisbaar op Yamna’s ronde Marokkaanse houten tafeltje van de jaren 70tig.

Assortiment Professioneel
Rabda Marrokkaanse Olijven
Olijven Barbeque met pit – 850 g
Olijven Violette met pit – 850 g
Olijven Pikant met pit – 850 g
Olijven Zwart met pit ”Facon Grécque” – 850 g

Meer informatie? Mail naar info@ouchan.nl

lunchtime-iconLunchfavoriet
In het noorden van Marokko (Tanger, de geboortestad van Aziz Ouchan) is deze lunch favoriet: Fritura van vis (een waaier van verschillende vissoorten) gegrild en gefrituurd met Charmoula ( tomaat, knoflook, koriander, paprikapoeder, komijn olijfolie, peper), gegrilde groene Spaanse paprika, gebakken aubergine en zelfgemaakte frietjes. Geserveerd met pikante olijven, en komkommer salade á la Marocaine.