Aziz Ouchan


De persoonlijke inspiratiebron voor Aziz Ouchan, eigenaar van Ouchan International en geboren in het kosmopolitische Tanger, is zijn 85- jarige moeder Yamna. Zij is geboren in het dorpje Rabda in het Rifgebergte in Noord-Marokko. Haar verfijnde Marokkaanse kookkunst legde de basis voor zijn culinaire ambitie: Europa kennis laten maken met de rijke en gevarieerde, authentieke Marokkaanse  en Noord РAfrikaanse keuken en kennis over de eetcultuur delen met de rest van de wereld.

Yamna Cuisine. Een Marokkaanse belofte!

Rabda is een dorp gelegen aan de Middellandse Zee ten noorden van Marokko. De bergen, de azuurblauwe hemel, de zon en het bos heeft een sterk stempel gedrukt op de geschiedenis en de identiteit van dit dorp in de Rifgebergte.

Yamna El Oufrassi, de moeder van Aziz Ouchan werd daar 85 jaar geleden geboren. Zij rolde met de hand haar beroemde couscous, selecteerde handmatig peulvruchten, bracht dagelijks uren door in de keuken om traditionele, culinaire gerechten uit deze streek te bereiden. Zij werd een begrip in regio en staat bekend om haar verfijnde, gezonde en kleurrijke keuken. Niet in de laatste plaats om haar uitzonderlijke stoofschotels: rijk aan smaak, kleur en aromatische geuren. Gekookt met veel creativiteit, precisie en geduld. Met aandacht voor detail en voor de presentatie van de gerechten.

Elke familie heeft haar eigen recepten. Die worden doorgegeven van moeder op dochter. In dit geval heeft Aziz Ouchan door middel van gesprekken met haar een schat aan recepten verzameld. Zijn moeder keurt persoonlijk alle recepten. Haar goedkeuring is als vingerafdruk zichtbaar op onze verpakkingen.

vingerafdruk3
Infographic DEF-01
2014-02-25 18.08.59-1
mis en place
overview