Recept Yamna parelcouscous met tomaten en garnalen


YAMNA PARELCOUSCOUS MET TOMATEN EN GARNALEN (4 pers.)

Ingrediënten

300 gram Yamna couscous parels
600 gram tomaten, in partjes gesneden
600 gram grote zoutwater garnalen (16/20), gepeld
Platte peterselie, ½ bosje fijngehakt
Olijfolie om te bakken
Partjes citroen

CHERMOULA
2 tenen knoflook
1 bosje koriander
2 theelepel komijnpoeder
2 theelepel paprikapoeder, zoet
1 mespuntje chilipoeder
2 theelepel zout
2 theelepel citroensap
6 el olijfolie

BereidingGarnalen-parel-300

Chermoula: maak de marinade door alle ingrediënten in een blender te mixen.

Doe een paar eetlepels olijfolie in een wok en bak hier op hoog vuur de tomaten in. Voeg een paar eetlepels chermoula toe (naar smaak). Doe een deksel op de wok en laat de tomaten een paar minuten garen. Doe de tomaten dan over in een schaal en dek toe zodat ze warm blijven.

Couscous: bereid ondertussen de couscous parels volgens de omschrijving op het pak.

Maak de wok schoon.

Doe weer een paar eetlepels olijfolie in een wok en wok hierin op hoog vuur de garnalen.

Voeg, met de wok van het vuur, 2 eetlepels chermoula toe en roer goed door.

Voeg nu de garnalen toe en warm even op.

Serveer de couscous met de tomaten/garnalen saus en een partje citroen. Strooi er de fijn gesneden peterselie overheen.

download