Recept Rabda Tajine Vlees


RABDA TAJINE VLEES (4 pers.)

Traditionele bereiding

Ingrediënten

600g kalfsvlees met bot of kalfschenkel
4 eetl olijfolie
1 tomaat
3 theel Rabda Tajine kruiden
2 grote ui
zout
500 ml water
Gehakte koriander
Draadjes safraan
300 g sperziebonen
300g artjisjokken bodems(voorgekookt)

geroosterde sesam
Geroosterde halve amandelen

Gekonfijte pruimen  
pruimen
een beetje suiker
kaneel
kruidnagel
een beetje water

Het geheel mengen en gaar koken   

Bereidingtajine-kip-kalfsvlees-300

Verhit de olijfolie in een pan en braad het vlees in stukken aan samen met gesneden ui, Rabda Tajine kruiden, kaneel, safraan, zout, koriander.

Voeg de tomaat gepeld in stukjes toe inclusief het vocht. Daarna alles goed doorroeren en op gemiddeld vuur even 15 min. laten koken

Voeg 500ml water toe aan het geheel en 20 min. laten koken op een zacht/gemiddeld vuur. Daarna sperziebonen en artisjokkenbodems toevoegen en alles dan 30 min. gaar koken.

Suggestie van Yamna:
Dien warm op met geconfijte pruimen met, sesamzaak en geroosterde halve amandelen en Marokkaans brood

Voor de moderne en snelle bereiding

1. vervang het vlees met bot door vlees poulet
2. vervang de tomaat, ui en overige ingredienten door Rabda Tajine saus rozijn en ui
3. gebruik de Rabda Tajine kruiden
4. groenten naar eigen keuze en kort koken voor dat je deze toevoegd aan het geheel
5. laat de pruimen mee sudderen als je de Rabda Tajine saus hebt toegevoegd en voeg extra op smaak een beetje kaneel indien gewenst.
6. max bereid klaar ca 40 min
7 korte bereiding volgens volgorde traditioneel

 

download