Rabda Peulvruchten


peulvruchte-serie

Peulvruchten zijn erg belangrijk binnen de Marokkaanse eetcultuur. De bereiding is streek gebonden maar de basis is vaak hetzelfde. In Marokko noemen we peulvruchten ook wel eens voedsel van de boeren. Een deel van de eigen oogst wordt met de granen verkocht voor inkomsten. Peulvruchten blijven lang goed, zijn gezond, rijk aan vezels en ijzer en verzadigen.

In ons assortiment voeren we bekendste en meest gebruikte peulvruchten:

Witte bonen
met tomaten, hele knoflook teentjes, saffraan, koriander en lamsvlees stukjes.

Groene of rode linzen
met stukjes courgette, wortel, stukjes rund of lansvlees, ui, knoflook teentje heel, tomaten en saffraan.

Kikkererwten
met tomaten, knoflook, rozijnen, rijst, stukjes rundvlees, saffraan, ras el hanout. Kikkererwten worden ook gebruikt voor de Marokkaanse soep “Harira”

Groene Spilterwten
traditionele erwtensoep bekend in Marokko onder  de naam “Bisara”.  erwten, ui, knoflook, olijfolie, water, komijn, zout. Voor het opdienen wordt olijfolie, komijn,  Spaanse peper bijgevoegd en brood en lente uitje geserveerd.

Lees het persoonlijke verhaal van mijn moeder >

Assortiment Professioneel
Rabda Kikkerwerwten – 900 g
Rabda Groene splitwerwten – 900 g
Rabda Witte bonen – 900 g
Rabda Groene Linzen – 900 g
Rabda Rode Linzen – 900 g

Meer informatie? Mail naar info@ouchan.nl

Salade kikkererwten
Rabda kikkererwten salade (Koud of  Warm)
kikkererwt-rode-ui